Rabbi válaszol

Párve[1] edényre van szabály, hogy a húsos vagy tejes mosogatóban kell elmosni? Gondolom, ha tejeshez tálaltuk fel akkor tejesben, ha húsoshoz akkor a húsosban kell elmosni. De mi van, ha saláta volt benne?

A mosogatás akkor kérdéses, ha 42 foknál melegebb vízbe akarom berakni a párve edényt tejes, vagy húsos edényekkel együtt, tejes, vagy ételmaradékokkal együtt. Ugyanis, ha így teszek, akkor a legtöbb esetben a párve edényemből olyan lett, amilyen féle edényekkel együtt mosogattam. Ha tejesekkel, akkor tejes, ha húsosokkal, akkor húsos. Ezt pedig nem szeretnénk, hiszen nekünk párve edényre van szükségünk. Ugyancsak problémás lehet (nem minden esetben) ha jó meleg vizet engedek a húsos, vagy tejes mosogatómba és abba áztatom be a párve edényt. Még egy problematika: a szivacs. Ha nem elég tiszta a szivacs és túl meleg a víz, az is kérdéseket vet fel.

Tehát érdemes a párve edényt minden esetben folyó, nem túl meleg vízben egy külön szivaccsal elmosogatni. (Aki nem szeret úgy mosogatni, hogy a kezében kell közben tartania az adott edényt, az elmosogathatja a párve edényt a fürdőszobában.) Ha pedig ebből valamelyik részlet hiányzott, akkor érdemes rabbit kérdezni, elmondva neki a részleteket.

[1] Párve – páros, se nem tejes, se nem húsos, például: zöldség, gyümölcs, tészta stb.
Kattints ide és kérdezz a rabbitól!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás